Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Meniu

Decor Mandala Thang-ga-heart

Preţ:
74,38 Lei
Producător: Herbione
Stoc: Stoc epuizat
Cant:

Descriere

Decor Mandala pe lemn, Thang-ga-heart

Decor perete din lemn, poate fi amplasat oriunde in casa

Diametru: 30 cm

Material: lemn

(„OM, bijuteria din floarea de lotus HUM”). Această mantră ne aduce compasiunea divinităţii şi ne trezeşte compasiunea faţă de toate fiinţele.
“Om mani padme hum” este cea mai cunoscuta mantra din lume, pe care multi budisti tibetani o incanteaza zilnic, tot timpul vietii lor; se spune ca daca reciti aceasta mantra de 100.000 de ori, se vor destepta abilitatile de yoghin ascunse in interiorul tau, mantra avand puterea de a-ti inabusi temerile, de a-ti alina suferinta, de a-ti domoli ingrijorarile si de a raspunde rugaciunilor tale.

Conform traditiei budiste, cand este plasata pe cursul apelor curgatoare, aceasta mantra purifica apa, astfel incat animalele si insectele care beau din acea apa sunt purificate instantaneu; mantra imprimata pe steagurile de rugaciune binecuvanteaza vantul care bate, in felul acesta imprastiind binecuvantari asupra tuturor care sunt atinsi de vant.

Semnificatia mantrei “om mani padme hum”

Cele patru cuvinte care alcatuiesc sintagma om mani padme hum – semnifica, precum formulele ermetice din alchimie, intreaga cale pe care un individ o are de parcurs de-a lungul vietii pentru a-si transforma trupul si mintea, nedefinite la nastere, in substante pure, avatari ai lui Buddha.

Astfel:

– om simbolizeaza natura imperfecta a fiintei umane;

– mani reprezinta metoda prin care aceasta natura poate fi schimbata: compasiune, dragoste, altruism;

– padme este intelepciunea, care asemenea florii de lotus poate fi nascuta inclusiv din noroi, ceea ce nu-i stirbeste frumusetea;

– hum se refera la stadiul final, Nirvana pura si imuabila.

Cand recitam rugaciuni sau mantre speciale, ne antrenam corpul, graiul si mintea in scopul de a calauzi constiinta spre dezvoltarea potentialului divin care exista in noi. Mantrele se incanteaza repetitiv, intrucat transformarea mintii dureaza, este un proces treptat.

Practicate regulat, cu o motivatie sincera, mantrele sunt puternici catalizatori pentru efectuarea transformarii mintii; recitarea mantrelor nu este doar o simpla repetare vocala a unor silabe; cei care mediteaza stiu din experineta ca incantarea mantrelor transcende sunetele si cuvintele exterioare; este ca si cum am asculta un sunet subtil, interior, care a fost in interiorul fiintei noastre dintotdeauna.

Puterea intelepciunii mantrelor ne permite sa comunicam mult mai usor cu adevarata intelepciune interioara, ne deschide mintea instinctiv catre intuitie, ramanand detasati de distragerile exterioare.

Prin recitarea mantrelor, practicantul yoga se indreapta catre sine insasi, pentru a-si descoperi propria constiinta si propriul potential nelimitat de a realiza fericirea permanenta.

“Fericirea si suferinta sunt intretinute de propria voastra constiinta, de interpretarea voastra; ele nu vin din afara, dinspre altii.

Toata fericirea voastra si toata suferinta voastra sunt create de voi, de propria voastra constiinta”

Kyabje Lama Zopa Rinpoche

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.

Scrieţi o recenzieNotă: HTML nu este evaluat!
Rating: Defavorabil Favorabil


Căutare