Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Meniu

pleava de alac (pleava spelta)

pleava de alac (pleava spelta)

De ce ne place sa folosim zilnic perne umplute cu pleava de alac?
Ce beneficii aduce alacul organismului?

 

Pleava de alac păstrează puterea soarelui, iar efectul lui benefic se datorează acidului silicic prezent în procent de 90% în compoziţia ei. Prin uscare, acidul silicic se desprinde de pleava în formă de oxid de siliciu şi prin ţesutul conjunctiv pătrunde în organism, unde îşi produce efectul antispastic, antiinflamator şi analgezic.

Perna cu pleava de alac este ideală pentru reducerea durerii musculare, combaterea migrenei datorate durerilor musculare şi tulburărilor de somn cauzate de aceste dureri. Umplutura din pleava de alac este aerisită, uşoară şi totuşi stabilă, relaxează muşchii gâtului, îmbunătăţind astfel circulaţia sanguină a creierului. Umplutura din pleava de cereale se aeriseşte foarte bine, nu se supraîncălzeşte, este alegerea perfectă pentru cei care transpiră. Pleava se adaptează cu uşurinţă la orice poziţie a corpului, sprijinindu-l, astfel muşchii corpului se relaxează în orice poziţie.

Datorită proprietăţilor pleavei de alac, pernele umplute cu ea pot ameliora simptomele de oboseală, extenuare, ajută la îmbunătăţirea puterii de concentrare, ameliorează migrena, tulburările de somn, durerile musculare, inflamaţiile, durerile de gât, durerile menstruale şi de după naştere, ajută la regenerarea organismului în perioada de convalescenţă.

S-a demonstrat ştiinţific că pleava de alac neutralizează efectul oscilaţiilor dăunătoare (produse de telefoane mobile, microunde, etc...). Umplutura cu pleava de alac ne aduce în casă natura prin masajul blând şi foşnetele silenţioase, liniştind astfel trupul şi sufletul deopotrivă, făcându-ne somnul liniştit, odihnitor.

Cercetările au demonstrat că alacul conţine peste 40 de substanţe minerale şi oligoelemente care sunt bazice, se absorb cu uşurinţă, neutralizează procesele acide, prevenind astfel inflamaţiile. Pe lângă acestea alacul conţine tiocinat, care este un antibiotic natural şi se regăseşte în toate umorile corpului (începând de la laptele de mamă, salivă până la lacrimi).

Alacul este cunoscut din cele mai vechi timpuri, se cultivă de 8000 de ani în Bazinul Carpatic. Sfânta Hildegard de Bingen (1098-1179), stareţă în Rupertsberg, clarvăzătoare şi tămăduitoare, a considerat că alacul este hrana cea mai de preţ.  (Hildegard a fost educată în mănăstire unde a învăţat să scrie şi să citească, să cânte, să picteze, limbi străine şi cunoştinţe biblice. S-a ocupat intensiv de vindecare, s-a dus vestea vindecărilor de succes şi ca urmare, a fost căutată de bolnavi din toată Europa.) 

Căutare